Cum planifici eficient cu metoda Bullet Journal
CUPRINS
ToggleEste o provocare pentru tine să-ți duci obiectivele la bun sfârșit și să rămâi productiv pe termen lung?
Aveam și eu această provocare în trecut. Cea mai mare parte a vieții mele am petrecut-o într-o stare de haos și frustrare pentru că nu puteam să planific și să fiu productivă cu adevărat. Nici un sistem de planificare nu funcționa pentru mine, însă metoda care m-a transformat în cele din urmă, este metoda bullet journal.
În acest articol, vei descoperi ce este un bullet journal. Cum să începi tu singur un bullet journal și de ce este soluția de care ai nevoie pentru a te organiza astfel încât să-ți începi anul în forță. Ești pregătit?
Ce este planificarea Bullet Journal?
Planificarea Bullet Journal nu este altceva decât o modalitate de a-ți organiza ideile, de a-ți defini obiectivele și de a lucra cu ele pentru a le atinge – ceea ce va implica structură, răbdare și strategii bine definite.
Planificarea personală este instrumentul potrivit pentru a-ți construi calea sigură care-ți va oferi realizarea obiectivelor definite anterior. Pe scurt, planificarea personală este o „hartă a vieții tale”, deoarece este locul în care te vei întoarce oricând trebuie să-ți reamintești valorile și direcția următorului pas din viața ta.
Importanța planificării Bullet Journal
Planificarea este importantă, deoarece vă poate face viața mai organizată și mai eficientă, până la punctul în care ne cunoaștem mai bine obiectivele și putem definiți strategii pentru a le atinge. Planificarea personală implică întreaga zonă a vieții tale, ceea ce înseamnă că până și obiectivele tale profesionale pot sau ar trebui incluse în ea.
Deoarece nimeni nu ajunge la o destinație fără să aibă o hartă sau să cunoască drumul, nimeni nu atinge mari realizări în viața lui fără o bună planificare.
Cercetările sugerează că avem 42% mai multe șanse să ne atingem obiectivele dacă ni le notăm. Când scriem, ne clarificăm. Când ne clarificăm, asta acționează ca un magnet care ne atrage spre obiectivul nostru.
Am auzit mulți oameni creativi și nu numai, care rezistă structurii deoarece consideră că le restrânge libertatea și le sufocă expresia creativă. Din contră structura permite, de fapt, mai mult spațiu pentru creativitate, deoarece, odată ce ai un plan, un program și obiective, poți controla modul în care îți petreci timpul.
Astfel că, planificarea te ajută să îți simplifici și să îți ușurezi viața. Îți va fi ușor să îți organizezi și structurezi ziua, eliminând sau evitând haosul perceput din viața ta. Mai degrabă decât să fii agitat cu gânduri, emoții și comportamente distractive care nu sunt parte din viața pe care vrei să o trăiești. Cu ajutorul lui vei primi o stare de calm și încredere că poți reuși mai ușor ceea ce ți-ai propus.
O modalitate eficienta de a nu lăsa mintea să se rătăcească este să ne creăm un sistem de încredere, numit și creier extern. Ce-o mai fi și asta? ai spune. Pentru ca mintea noastră să considere un sistem de încredere, acesta trebuie să fie simplu, flexibil, accesibil și bineînțeles, de încredere.
Metoda Bullet Journal (voi detalia în rândurile de mai jos) este un astfel de sistem deoarece putem scrie rapid lista de „to do-uri”, putem programa întâlniri, putem face liste, putem să luăm notițe, să desenăm diagrame și le indexăm pe toate într-un singură agenda. În felul acesta, mintea noastră este liberă să se concentreze asupra lucrurilor importante.
Beneficiile planificării Bullet Journal
Dacă te gândești să-ți faci un planificator, sper că aceste beneficii te vor face să iei un pix și o agendă pentru a începe. Te invit, așadar, să arunci o privire asupra beneficiilor pe care ți le va aduce un planificator:
- Te ajută să fii organizat și echilibrat.
- Eliberează spațiu din creierul tău.
- Te ajută să te concentrezi.
- Instrument pentru dezvoltarea memoriei.
- Instalarea de obiceiuri pozitive.
- Te ajută să-ți urmărești progresul.
- Te ajută să obții mai repede anumite obiective.
Odată ce ele sunt trecute în planner poți considera deja ca ești capabil să le și îndeplinești. Este o formă de asumare care va înlătura multe povești pe care ni le spunem pentru a ne scuza de inacțiunile noastre.
Planificarea analogică (pe hârtie)
Faptul că au apărut din ce în ce mai multe dispozitive digitale, a diminuat puternic obiceiurile noastre de a ne lua notițe, de a face journaling și de a seta planurile pe hârtie.
Îți amintești când ai scris, de mână, ultima dată, mai mult de 2 propoziții? Orice am face și oriunde am merge, se pare că nu uităm niciodată să ne luăm telefoanele cu noi, alte ori și laptopurile. Deci, în mod clar, mulți își mută sistemele organizaționale în lumea digitală.
Cu toate acestea, în ciuda tendințelor, industria planificatorilor de hârtie, a agendelor și a jurnalelor de productivitate pare să fie din ce în ce mai în trend. Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să dețină o agendă pe hârtie și să o folosească zilnic. De data aceasta am vrut să aruncăm o privire mai profundă asupra problemei - ceea ce face cu adevărat planificarea analogică (planificatorii pe hârtie) mai bună decât planificarea digitală? Care sunt beneficiile scrisului de mână?
Beneficiile planificării analogice
- Ești mai motivat să faci ceea ce contează
Deoarece scrisul de lungă durată necesită mai mult efort, te ajută să fii mai concis și la obiect. Desigur, este mult mai ușor și mai rapid de tastat, dar, de asemenea, face mai greu să fim selectivi în ceea ce scriem, astfel încât să ne rafinăm gândurile la esență.
Dacă ești nehotărât/ă, și nu știi ce să alegi dintre planificarea digitală și cea analogică, compară-ți notițele. Cel mai probabil ca cele în aplicația ta să pară mai detaliate și mai dezordonate. Prin scrierea de mână, suntem capabili să ne clarificăm gândurile și să ne conectăm cu atenția exact la ceea ce trebuie să facem, la ce ne dorim și este cu adevărat relevant pentru noi.
Prin urmare, scrierea obiectivelor și formularea cu atenție a acestora te ajută să îți păstrezi obiectivele în minte. Și gândește-te cât de comod este atunci când este scris într-un planificator pe care îl poți deschide în fiecare zi.
- Ești mai concentrat și mai puțin stresat
Studiile au constatat că prea mult timp pe ecrane va aduce un impact negativ asupra creierului nostru, ceea ce mă duce cu gândul că, o pauză de la aceste ecrane, ne va face mult bine.
Să-ți iei un minut pentru a-ți planifica ziua pe hârtie îți lasă ochii să se odihnească o vreme, și îți curăță capul de abundența de informații pe care le primim din rețelele de socializare.
Dacă dorești cu adevărat să îți îmbunătățești concentrarea prin reducerea timpului pe ecran, te va ajuta, cu siguranță să treci la planificarea pe hârtie pentru jurnal, maparea ideilor, organizarea sarcinilor și evenimentelor - orice! Cu siguranță îi vei face creierul o favoare pe termen lung. Există atât de multe beneficii pentru scrisul de mană. Uite câteva dintre ele:
- Este un obicei sănătos
Suntem mai predispuși să ne agățăm de lucrurile fizice, mai degrabă decât de cele digitale, deoarece acestea sunt reale - le putem atinge. Într-o lume digitală, separată de un ecran impenetrabil, angajamentul tău față de o aplicație se pierde printre toate celelalte lucruri din telefon, tabletă sau computer. Un planificator zilnic, pus frumos pe birou îți va aminti cel mai probabil să il utilizezi. În plus, dacă nu ești o persoană obișnuită, atunci să ai un planificator de hârtie ar putea fi primul pas către o schimbare pozitivă.
Diverse studii arată că este nevoie de undeva între 21 și 66 de zile pentru a-ți forma un obicei. Asta înseamnă că aveți nevoie doar de aproximativ o lună de testare folosind planificatorul analogice zilnic pentru a vedea cum vă place și pentru a-l face un obicei.
A avea un planificator zilnic chiar te ajută să devii o persoană mai organizată, mai motivată și mai productivă.
Bullet journaling-ul combină planificarea, crearea structurii, gestionarea timpului, creativitatea, reflecția și stabilirea obiectivelor, ca un adevărat coach în propria ta agendă. Mintea noastră îl recunoaște ca un sistem de încredere, deoarece suntem capabili să notăm orice într-o singură agenda și să folosim un sistem simplu și eficient de numerotare și indexare a paginilor, astfel încât să putem găsi din nou informațiile rapid.
So...„What gets scheduled, gets done!” – Robin Sharma –
Planificarea zilnică, ma face să trăiesc o viață intenționată, mai productivă și mai semnificativă.
Ce este un Bullet Journal?
Poate că ai auzit cuvintele „bullet journal” sau poate că ți-a arătat un prieten sistemul lor de planificare și te-a făcut curios să afli mai multe. Sau poate ai intrat din întâmplare aici și nu aveai nicio idee despre ce este vorba. Vești bune! Ești în locul potrivit. O să-ți explic exact ce este și de unde a venit și ce poate face pentru tine acest sistem de planificare.
Bullet journal este un sistem de planificare conceput de Ryder Carrol. Aș sugera să urmărești videoclipul de mai jos pentru a înțelege conceptul de bază și viziunea asupra sistemului de planificare BO JO (Bullet journal).
Practic, acesta este un sistem de planificare îți permite să îți planifici viitorul, să îți urmăreștii trecutul, și să profitați la maxim de prezent.
De ce Bullet Journal este un instrument excelent de productivitate?
BuJo sau Bullet journaling este o metodă de a înregistra tot ce se întâmplă zilnic în viața ta prin intermediul listelor de tip “to do”, care te ajută să reflectezi asupra scopurilor tale atât la cele pe termen scurt, cât și la cele pe termen lung.
Pe scurt, un bullet journal este un planner, un jurnal și o formă de meditație care te ajută să combați haosul cotidian, să-ți crești productivitatea și să te dezvolți atât în viața personală, cât și în cea profesională. BuJo este un sistem de organizare pe care poți să-l personalizezi după bunul plac. Astfel, fiecare poate să-și creeze propriul format în funcție de scopul pe care dorește să îl atingă.
Bullet journaling este o tehnică relativ nouă, creată de Ryder Carroll prin 2013. Potrivit cărții lui Carroll, Metoda Bullet Journal, acest sistem îi permite utilizatorului să urmărească trecutul, să ordoneze prezentul și să-și planifice viitorul.
Bullet journaling-ul combină planificarea, crearea structurii, gestionarea timpului, creativitatea, reflecția și stabilirea obiectivelor, ca un adevărat coach în propria ta agendă. Mintea noastră îl recunoaște ca un sistem de încredere, deoarece suntem capabili să notăm orice într-o singură agenda și să folosim un sistem simplu și eficient de numerotare și indexare a paginilor, astfel încât să putem găsi din nou informațiile rapid.
Scrierea de mână, în planner, ne dă o claritate mentală și o înțelegere mai profundă a gândurilor, a ideilor noastre, a sarcinilor și obiectivelor noastre.
Cred că, planificarea îți permite să-ți urmărești trecutul, să-ți ordonezi prezentul și îți planifici viitorul pentru succes. Pare destul de idealist, ai spune, însă prin metoda simplă de a înregistra tot ceea ce se întâmplă zilnic în viața ta și de a urmări progresul obiectivelor propuse, ajungi mai sigur la succesul pe care ți l-ai propus.
So...„What gets scheduled, gets done!” – Robin Sharma –
A avea un planificator zilnic chiar te ajută să devii o persoană mai organizată, mai motivată și mai productivă.
Planificarea nu ne oferă 100% certitudine că tot ceea ce punem în el va fi un succes, dar ne ajută să fim mai mult organizat și productiv, știind tot ce avem de făcut într-o anumită perioadă (de exemplu un an) și unind eforturile pentru ca totul să fie un succes.
Termeni întâlniți în metoda bullet journal
Există anumite cuvinte pe care le veți auzi când vei începe să aprofundezi sistemul bullet journal.
Iată câțiva termeni importanți și ce înseamnă ei!
Migrare - Unul dintre principiile de bază ale acestui sistem este abilitatea de a muta sarcinile neefectuate în perioada următoare. Aceasta se numește migrare. Dacă descoperiți că o sarcină nu a fost realizată și doriți totuși să o păstrați în lista de sarcini, o migrați într-o altă zi pentru a o menține relevantă.
”Spreads” - Majoritatea oamenilor au tendința de a se referi la două pagini unul lângă altul ca un "spread". Vedeți deseori planuri lunare sau anuale denumite spread-uri, deoarece se întind pe două pagini.
”Tracker” - Un tracker este un spread folosit pentru a urmări anumite informații pentru o perioadă de timp. Trackerele pot dura o săptămână, o lună, un an sau orice altceva între ele.
Pașii necesari pentru un Bullet Journal eficient:
Este un sistem conceput pentru a fi utilizat într-un jurnal. Are o structură simplă, care poate fi personalizată cu ușurință. Vine în ajutorul tău, pentru a-ți îndeplini sarcinile cu mai multă eficiență și ușurință. Ai nevoie doar de o agendă și un pix.
Pasul 1: cuprins & simboluri.
Un cuprins este pur și simplu un loc în care puteți urmări toate paginile pe care le incluzi în bullet jurnalul tău. Denumește primele 2 pagini „Cuprins”. În coloana din dreapta, scrieți „pagină” în partea stângă scrieți „numărul paginii”. Când creezi un nou subiect, adaugă-l în cuprins. În acest fel poți ține evidența a ceea ce se află în jurnalul tău.
Sfat: Trece în cuprins doar subiectele pe care le vei repeta.
Exemple:
„•” = Sarcini: lucruri pe care trebuie să le faci
„○” = Evenimente: lucruri pe care le experimentezi
„—” = Note: lucruri pe care vrei să ți le amintiți
Pagina de Simboluri este una dintre cele mai simple pagini din bullet jurnalul tău. Este pur și simplu acel loc unde poți urmări toate simbolurile diferite pe care le folosești în jurnalul tău și ce înseamnă acestea.
Pasul 2: Plan anual
Creați un plan anual sau un ''future log''. Planul anual este un loc în care puteți planifica lucruri care nu apar imediat și este o modalitate excelentă de a-ți înregistra toate evenimentele importante și distractive pe care le aveți în viața voastră.Îți menține practic, toate evenimentele viitoare într-un singur loc. Acesta este locul perfect pentru a include lucruri precum zilele de naștere, termenele limită pentru proiecte mari, vacanțe, excursii sau întâlniri. Adaugă țeluri pe care ai vrea să le atingi în viitor. Verifică lunile, pentru a îți putea crea ulterior planul lunar.
Sfat: Dacă ai un calendar online, adaugă în jurnal doar evenimentele pe care vrei să le ai în vedere constant.
Pasul 3: Plan lunar
Planul lunar, este locul în care puteți localiza evenimente specifice, precum și nota lucrurile pe care dorești să le faci în cursul lunii. În plus, planul lunar servește și ca o modalitate de a înregistra evenimente notabile care s-au întâmplat. În acest fel puteți obține o vedere de ansamblu a ceea ce s-a întâmplat în cursul lunii.
Când stabilești noul plan lunar, verifică sarcinile nefinalizate din luna anterioară și migrează-le în noul plan. Renunță la cele care nu mai reprezintă o prioritate, sau programează-le în altă lună din planul anual.
- Aceasta reprezintă diferența între a fi ocupat și a fi productiv.
Sfat: Poți folosi calendarul pentru a nota evenimente care să devină amintiri.
Pasul 4: Plan săptămânal sau zilnic
Planurile săptămânale și zilnice sunt la inima oricărui bullet jurnal, dar aspectul lor poate varia semnificativ de la persoană la persoană.
Jurnalul/Planul zilnic este conceput pentru utilizarea de zi cu zi. În partea de sus a paginii, înregistrați data ca subiect. Pe parcursul zilei, pur și simplu înregistrați rapid sarcinile, evenimentele și notițele pe măsură ce apar, folosind simbolurile corespunzătoare.
Aici, putem atât să ne planificăm ziua, cât și să înregistrăm toate sarcinile, evenimentele și notițele noi aleatorii pe măsură ce ele apar.
Dacă nu le treceți în pagină, adăugați următoarea dată oriunde ați rămas și sunteți gata să continuați.
Este o captare a tot ceea ce întâlnești de-a lungul zilei. Acest lucru ne ajută să ne dezgolim mintea și să păstrăm detaliile pe care am vrea să ni le amintim mai târziu, astfel încât să putem rămâne concentrați și prezenti cu sarcinile la îndemână.
Acesta este modul în care Jurnalul zilnic te poate ajuta să captezi și să-ți organizezi rapid gândurile în fiecare zi. Asta nu este tot.
De-a lungul timpului, jurnalele zilnice îți vor oferi o organizare eficientă pe care o poți folosi pentru a descoperi tipare de gândire, sentimentele și experiențele tele.
Sfat. Nu configurați planurile zilnice cu mult timp înainte. Creați-le în acea zii sau cu o seară înainte. Nu știi niciodată cât spațiu ai putea avea nevoie într-o anumită zi.
Pasul 5: Lista de TO DO
O listă de sarcini bine realizată acționează ca o lumină în calea ta. Te ajută să depășiți sentimentul de copleșire și anxietatea, indiferent dacă ești sau nu productiv pe tot parcursul zilei.
Listele de sarcini sunt disponibile în toate formele și dimensiunile. Este vorba despre ceea ce funcționează pentru tine ca individ.
Fă un „Top 3” al sarcinilor
Odată ce mi-am creat cu atenție lista de sarcini pentru ziua următoare, o analizez și decid ce sarcini vor fi „primele 3” mele pentru ziua respectivă.
Pentru a-ți stabili primele 3 sarcini pentru zi, îmi pun următoarele întrebări:
- Ce sarcini vor avea cel mai mare impact în ziua mea?
- Ce sarcini trebuie îndeplinite astăzi?
- Dacă nu mai fac nimic altceva astăzi, ce sarcini mă vor face să mă simt cel mai îndeplinită?
Odată ce am aflat care sunt sarcinile cele mai importante, le numerotez 1, 2 și 3. Este important să rețineți că nu le abordez neapărat în această ordine. Pot începe cu numărul 3, deoarece este rapid și ușor. Acest lucru mă încurajează să abordez sarcinile mai mari / mai lungi de pe lista mea.
Descompune-l și fii specific
Sarcinile ar trebui să fie sarcini care pot fi atinse. Pe lângă faptul că pot fi atinse, acestea ar trebui să fie specifice.
Descompunerea proiectelor mai mari în fragmente mai ușor de gestionat te va ajuta să faci mai mult.
Programarea timpului pentru planificarea listei de sarcini este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă crește productivitatea.
În fiecare seară, înainte de culcare, mă așez cu Bullet Journalul în față și îmi planific lista de sarcini pentru ziua următoare. Analizez ceea ce am realizat în acea zi și adaug sarcini din lista mea de ''brain dump'' despre care voi povesti mai jos.
Un tips în organizarea listei tale de to do! La fiecare task din listă și trece-l prin acest filtru conform tabelului.
Această structurare te va ajuta să poți delimita foarte clar lucrurile care sunt importante de cele care sunt mai puțin importante.
Pasul 6: Brain dump
Brain Dump este o listă care colectează toate gândurile / ideile / sarcinile din creierul tău.
Un Brain Dump este destinat acelor gânduri amestecate care nu sunt încă pregătite pentru o listă formală de sarcini, dar care se apropie prea mult de suprafața conștientizării noastre, încât provoacă probleme cu concentrarea asupra sarcinilor de astăzi.
Așa că, pe lângă lista de sarcini am creat o listă de sarcini non-urgente care nu necesită atenție imediată..
Odată ce am realizat o sarcină, pun un „X” sau tai efectiv sarcina respectivă din lista celor mai puțin urgențe și fac o mică notă (între paranteze) pentru a-mi reaminti când am realizat-o sau unde pot fi găsite rezultatele.
De fiecare dată când mă gândesc la ceva ce trebuia făcut (dar nu neapărat astăzi), acesta a fost adăugat la această listă ''brain dump''.
Pasul 7: Habit tracker pentru a instala obiceiuri noi
Ce este un Habit Tracker?
Un instrument de urmărire a obiceiurilor este doar o modalitate de a urmări comportamentele și obiceiurile pe care doriți să le faceți. Poate fi la fel de simplu ca o bifă pe un calendar sau la fel de elaborat pe cât doriți să fie! Pentru că am decis să-mi creez propriul monitor de obiceiuri în cerc, care poate fi tipărit în fiecare lună și poate urmări multe obiceiuri pe aceeași pagină.

''Habit tracker-ul'' obiceiurilor este un instrument extrem de util care te poate ajuta să devii mai organizat în propria viață. Habit tracker-ul'' ne ajută să rămânem pe drumul cel bun și să ne îndeplinim obiectivele.
Acțiunea de a vă completa zilnic obiceiurile împlinite te ajută să te motivezi să realizezi și să construiești în continuare obiceiuri sănătoase. Folosesc sisteme de urmărire a obiceiurilor atât pentru zona de business cât și pentru zona personală. Cu toate acestea, puteți utiliza cu ușurință un tracker de obiceiuri pentru absolut orice.
Cum să rămâi pe un obiectiv pe care ți l-ai stabilit? Este posibil să-ți iei un obiectiv și să-l transformi într-un obicei care are un impact semnificativ asupra vieții tale? Obiceiurile fie te pot face, fie te pot rupe. Defalcate în acțiuni mici pas cu pas, sarcinile mici și simple pot avea un impact uriaș asupra vieții tale în timp. Uneori, acest lucru se simte foarte copleșitor și împiedică o persoană să înceapă. Împărțirea obiectivelor în sarcini mai mici și mai realizabile le face mai ușor de îndeplinit.
Ce obiceiuri pot urmări?
- Cât citești
- Meditație
- Jurnal de recunoștință
- Orele de somn
- Alergare
- Ceaiuri
- Mâncat sănătos, etc.
Personalizează-ți planner-ul
Sunt o mulțime de diferite tipuri de jurnale pe piață. Unele sunt mai complexe și mai sofisticate, iar altele sunt simple. Depinde de tine ce formă va lua al tău, dar nu uita să-l faci să fie al tău. Unul dintre cele mai bune lucruri despre bullet journal este acela că este foarte flexibil , așa că nu îți fie teamă să îl reglezi pentru a se potrivi nevoilor tale.
Folosiți-l zilnic: dacă doriți ca sistemul bullet journal să funcționeze pentru tine, trebuie să te asiguri că îl actualizezi zilnic. Să-ți faci un obicei din a-ți folosi jurnalul este cel mai simplu mod de a-l face să rămână.
Această metodă funcționează personal pentru mine. Depinde de tine să decizi ce poți lua și implementa în propriul tău sistem de planificare. Te încurajez să încercați aceste tehnici, dar dacă constatați că doar o parte din acestea se aplică vieții / nevoilor tale, atunci ia ceea ce funcționează pentru tine și lasă restul deoparte.
BONUS pentru tine- Habit Tracker
Oricine iubește planificarea este deja familiarizat cu trackere și diagrame. Adică acele instrumente de urmărire a obiceiurilor care te ajută să monitorizezi comportamentele și obiceiurile pe care vrei să le implementezi. Poate fi la fel de simplu ca o bifă pe un calendar sau poate chiar mai elaborat.
Mie îmi place modul vizual în care instrumentele de monitorizare a obiceiurilor bullet journal arată progresul cu un grafic lunar așa că ți-am pregătit gratuit un astfel de tracker care să te ajute să-ți instalezi noi obiceiuri sănătoase. Acesta poate fi tipărit în fiecare lună pentru a urmări multe obiceiuri pe aceeași pagină.
Descarcă GRATUIT: Habit Tracker printabil
Este adevărat că toți simțim nevoia să ne organizăm ideile și proiectele, să mergem mai departe și să ne îndeplinim obiectivele stabilite de noi înșine, dar nu reușim întotdeauna, mai ales când nu avem un instrument care să ne structureze.
Lipsa unei bune planificări te poate determina să rămâi în același loc, fără a face niciun pas pentru a face ceva util pentru a-ți dezvolta propria viață. Acest lucru te va face să pierzi mult timp trăind fără o cale clară spre succes. Alege să fi stăpânul propriei vieți.
Dacă dorești să te mobilizezi în ați ordona viața sau pentru o aprofundare a metodei de planificare, te invit la o sesiune de coaching 1:1.
Dacă nu ai încercat Bullet Journaling-ul, este momentul să începi de aici și mi-ar plăcea să îți știu feedbackul.
Solicită ghidul complet de planificare!
Completează datele de mai jos pentru a obține ghidul gratuit de planificare după metoda Bullet Journal.
- Share:

You may also like
Provocări în cuplu la început de an: începe anul în forță
- 20/01/2025
- by Andreea Giurgilă
- in Dating
