/widgets.js";var sz=d.getElementsByTagName(s)[0];sz.parentNode.insertBefore(z,sz)}(document,"script","zb-embed-code"));

Ce este NLP-ul?

Iata o altfel de explicatie, care te-ar putea ajuta sa intelegi ce este dincolo de acest acronim.
Precum si un PC corpul nostru functioneaza si raspunde la anumite comenzi.

Lingvistic- adica cuvintele actioneaza ca niste comenzi date tastaturii PC-ului. Cuvintele care le auzim in jur sau pe care le rostim, ne pot ajuta sau nu, asa ca puneti-va intrebarea cand spuneti ceva in gluma sau cand ascultati discursurile celui care vi se adreseaza, daca va serveste sau nu.
Cel mai bun cuvint care ne programeaza la insucces este cuvantul ‘incerc’ care daca ne uitam la el separat ‘in-cerc’ este ca si cum mergem in cerc si nu ajungem nicaieri.

Neuro- se refera la modul in care informatia merge prin corpul nostru, se stocheaza sau se rescrie, in PC echivalentul ar fi toata partea hardware, unitatea pc-ului .
De exemplu daca ai un Pentium 3 cu 256 MB Ram nu o sa poti rula ultima versiune de Photoshop pentru ca cerintele Photoshopului sunt mult mai mari decta resursele disponibile din PC, asa si cu retelele neuronale formate deja care ne duc spre anumite comportamente /obiceiuri si nu pot sustine un stil de viata care ni-l dorim.

Programming- se refera la softwarul care ruleaza pe PC si creierul nostru are anumite programele denumite metaprograme in NLP care ne fac sa actionam si sa ne comportam intr-un anumit fel.
De exemplu metaprogramul motivatiei este de doua feluri:
- actiunile noastre sunt orientate spre a atrage ceva ce iti doresti , spre a atinge ce ti-ai propus.
- actiunile noastre sunt orientate spre a evita ceva neplacut sau spre a evita anumite probleme.

Iti doresti sa iti optimizezi relatiile cu cei apropiati?

Iata cateva tehnici NLP, pe care le aplicam in sedintele de coaching.

In orice tip de relatie pot aparea conflicte, si cauza sunt conflictele interioare, adica ceea ce ne place si ceea ce nu ne place la ceilalti si inclusiv la noi.

Conceptul jungian de umbra-masca sta la baza lor, si se refera la un set de comportamente care le expunem in relatia cu ceilalti ca sa fim acceptati si validati (masca) , iar de celelatata parte in umbra se afla tot setul de comportamente care au fost invalidate sau pentru care am fost abandonati, umiliti, pedepsiti, etc.

Cel mai bun indicator pentru ceea ce se afla in umbra este reactia emotionala excesiva, intensa care izbucneste ca un vulcan: enervare, respingere, invinovatire, etc cand cineva se comporta intr-un anumit fel.

Beneficiile NLP-ului
 Iti prezentam cateva beneficii pe care le poti avea intrand in contactul cu tehnicile NLP
Marele avantaj al NLP-ului este ca lucreaza direct cu inconstientul, un inconstient care doar trebuie updatat deoarece mecanismele lui vor decat sa ne tina in siguranta si sa ne fie bine.Inconstientul raspunde direct la imagini, emotii si cuvinte (sunete). De-a lungul timpului el invata sa se adapteze mediului inconjurator, prin noi comportamente si raspunsuri emotionale la anumiti stimuli ce apar, dar uneori mediul si stimulii dispar iar inconstinetul nostru ramane cu acelasi comportament si reactie emotionala.

Asa ca prin intermediul NLP-ului putem elimina o reactie emotionala sau stare emotionala care ne blocheaza emotiile cu care ne-am nascut: armonie, fericire fara motiv, iubire neconditionata, liniste, incredere, curiozitate sau altele.

Principalele 2 emotii induse pe parcurs de ceilalti in timpul cresterii sunt vinovatia si rusinea, acestea fiind emotii cu care NU ne nastem.

Cum te poate ajuta NLP-UL?