Întrebări Frecvente referitoare la NLP:

Programarea neuro-lingvistică este o modalitate de a schimba gândurile și comportamentele cuiva pentru a ajuta la obținerea rezultatelor dorite pentru el. 

Programarea neurolingvistică (NLP) ne dă putere, ne permite și ne învață să înțelegem mai bine modul în care creierul nostru (neuro) procesează cuvintele pe care le folosim (lingvistice) și modul în care acestea pot avea impact asupra trecutului, prezentului și viitorului nostru (programare).

„Suntem deja persoanele care ne dorim să devenim, avem nevoie doar să ne convingem de asta.” ~ Presupoziție NLP ~

NLP-ul ne oferă strategii pentru observarea comportamentului nostru și pentru a învăța atât din cele mai bune (și cele mai rele) dintre acestea! Tot ce ai nevoie este dorința de a te schimba și dorința de a învăța noi moduri de a fi… cu tine însuți, cu gândurile tale și cu ceilalți.

NLP ce înseamnă?

Programare

Percepându-ți mintea ca pe sistemul tău de operare intern, programarea este modul în care experiențele, gândurile și emoțiile noastre din trecut afectează toate domeniile vieții noastre.

Neuro

Se referă la creier și neurologie, la cum ne reprezentăm informațiile. Neuro se referă la tot corpul, la minte și la spirit – energie.

Lingvistică

Lingvistic se referă la limba pe care o folosești și la modul în care comunici cu ceilalți și, mai important, la modul în care comunici cu tine.

Descoperă

Ce este NLP-ul?

Programarea neuro-lingvistică (NLP) este studiul unei comunicări excelente – atât cu tine, cât și cu ceilalți și este adesea descrisă ca un manual de utilizare pentru mintea ta conștientă și inconștientă. NLP a fost dezvoltat prin modelarea unor oameni de succes și a unor terapeuți excelenți care au obținut rezultate cu clienții lor.

NLP este construit dintr-un set de instrumente și tehnici care lucrează în general cu inconștientul, cu partea care reprezintă 99% din noi și care este responsabilă cu stările noastre emoționale, cu limbajul, cu ceea ce ne imaginăm și sau ne amintim.

„Mintea conștientă este cel care stabilește obiectivele, iar mintea inconștientă este cel care obține obiectivele.”

Să simplificăm acest lucru cu un exemplu... Ai încercat vreodată să comunici cu cineva care nu vorbea limba ta și nu te-a putut înțelege? Exemplul clasic în acest sens este atunci când cineva iese la un restaurant într-o țară străină și crede că a comandat friptură, dar când apare mâncarea, se dovedește că de fapt a cerut salata. Acesta este genul de relație pe care majoritatea dintre noi o avem cu propria noastră minte inconștientă. S-ar putea să credem că „comandăm” mai mulți bani, o relație fericită și sănătoasă, pace cu membrii familiei noastre și că suntem capabili să ținem o dietă sănătoasă... dar dacă nu asta apare, atunci probabil că ceva se pierde.

A practica NLP-ul este ca și cum ai învăța cum să devii fluent în limbajul minții tale, astfel încât „serverul” atât de util, care este inconștientul tău, va înțelege în sfârșit ce vrei de la viață.

Cum funcționează NLP-ul?

Ai avut momente în care ai fost încântat de ceea ce ai făcut și te-ai întrebat cum ai reușit?

NLP vă arată cum să înțelegeți și să vă modelați propriile succese, astfel încât să le puteți reproduce. Este o modalitate de a-ți descoperi și de a-ți desfășura geniul personal, o modalitate de a scoate la iveală tot ce este mai bun din tine și din ceilalți.

NLP este studiul excelenței. Este studiul ambelor procese conștiente și inconștiente care se combină pentru a le permite oamenilor să facă ceea ce fac. Cheia succesului este adesea necunoscută la nivel conștient. Folosind NLP, puteți obține aceste piese necunoscute create de inconștient.

Care sunt beneficiile NLP-ului?

NLP poate avea un efect pozitiv asupra fiecărui aspect al vieții tale. Poate fi folosit pentru a depăși cu o anumită provocare sau problemă specifică sau poate fi adoptat mai generic pentru a face diferența în toate domeniile vieții tale.

Poate doriți să vă îmbunătățiți relațiile sau să eliminați anxietatea sau să deveniți mai competitivi pe piață. Piesele cheie nu se găsesc în mușchi, ci în gândurile tale interioare, cum ar fi cuvintele sau imaginile, sau sentimentele sau chiar credințele. Odată ce cunoașteți aceste piese necunoscute, le puteți schimba. Exercițiile NLP sunt ca experimente de gândire, exerciții mentale sau un joc. Laboratorul este mintea ta.

  Îți crești rapid nivelul de încredere în tine

  Îți redefinești cariera și misiunea personală

  Reușești să comunici eficient și cu efect atât pentru tine cât și cu ceilalți

  Îți creşti flexibilitatea mentală și îți elimini mindset-ul fix

   Îți dezvolți gândirea, cu scopul de a gestiona mai eficient situaţiile problematice din propria viaţă

   Descoperi strategii pentru rezolvarea conflictelor interioare și exterioare

   Înțelegi rolul emoțiilor în viața ta și le folosești în scopul de a evolua

   Îți schimbi obiceiurile şi comportamentele nedorite sau neproductive

   Reușești să-ți stimulezi creativitatea şi a imaginaţia

   Îți dezvolți inteligența emoțională și asertivitatea

  Dezvolți planuri, strategii și acțiuni potrivite pentru atingerea obiectivelor

Am nevoie de un Coach NLP?

Dacă vrei sprijin individual pentru a atinge un obiectiv specific sau pentru a face față unei anumite provocări din viața ta, atunci îți recomandăm să vizitezi un profesionist NLP (un practician sau un master practician NLP).

Dacă îți dorești să afli mai multe despre NLP, fie pentru propria ta dezvoltare personală, fie pentru că te gândești la o schimbare de carieră, atunci ești în căutarea unui curs de NLP și puteți deveni singur un Practician certificat NLP.

Cum aleg un Coach NLP?

Pentru început, asigurați-vă că orice profesionist NLP, fie el coach sau practician, are o certificare sau un cadru autorizat pe care să-și bazeze afacerea.

Cum se desfășoară o ședința de Coaching NLP?

Tehnicile NLP se aleg în funcție de tipul de funcționare al clientului și în funcție de situația cu care se confruntă. Pentru a ajunge la esența problemei, în prealabil va fi necesară o discuție deschisă, doar despre ceea ce clientul e interest și ceea ce reprezintă prioritatea numărul 1 pentru el.

După ajungerea la un acord legat de subiectul despre care se va lucra, se vor prezența mai multe tehnici care pot soluționa problema în tema, iar clientul alege una care i se pare mai potrivită.

Care sunt avantajele NLP-ului față de celelalte practici de dezvoltare personală?

NLP-ul este 100% personalizat, lucrează doar cu experiențele unice ale clientului;

NLP-ul poate duce schimbarea până la cel mai înalt nivel- transformarea;

NLP-ul ajunge acolo unde rațiunea nu poate ajunge;

Unele tehnici Nlp se pot face fără împărtășire, în tăcere;

Cât durează o sedință de coaching NLP?

În funcție de tehnică poate dura între 15 min și ~ 3 ore.

Unde se pot face ședințele?

Sesiunile se pot face la biroul coachului, la client acasă, sau în orice loc public în care există liniște și intimitate.

În cât timp apar schimbările după ce se face o ședință de coaching NLP?

Schimbările se produc imediat în subconștientul nostru, iar în realitatea exterioară apar rezultatele după ce planul de acțiune (pus la punct de către client) este pus și în practică.

Cât costă o sesiune de NLP?

Costul unei sesiuni de NLP va varia în funcție de tipul sesiunii 1 la 1 sau de grup. Costurile sesiunilor de NLP sunt , de altfel, personalizate pe nevoile clientului și pe complexitatea provocărilor cu care vine acesta în ședința. Astfel, prețurile încep de la 80 de euro și pot ajunge la 150 de euro pe ora/ședința.

De unde să încep?

Dacă sunteți interesat să apelați la un Coach NLP pentru a vă sprijini într-o anumită problemă, atunci vă sugerăm să începeți prin a consulta îndrumările noastre pentru a alege un bun profesionist NLP.

Our Team_Andreea Pruna

Andreea Prună

ACC & NLP Coach
IOur Team_Radu Pruna

Radu Alexandru Prună

Life & Dating Coach NLP

Puterea NLP-ului

NLP are puterea de a vă transforma literalmente viața în direcții noi, pozitive și cu pași rapizi.

Ai nevoie de un Coach NLP pentru a-ți transforma viața?
Persoanele care au apelat la sesiunile noastre de NLP și-au îmbunătățit calitatea vieții încă din primele sesiuni. Sunt peste 80 de tehnici pe care noi le folosim în sesiunile cu clienții noștri.

Rezultate rapide și vizibile

96%

Îmbunatățirea relațiilor

87%

Preluarea controlului asupra vieții

90%

Eliminarea obiceiurilor negative

100%

Elimini temerile și fobiile

70%

Ai dificultăți în a găsi specialistul cel mai potrivit pentru tine?

În cazul în care întrebările de mai sus nu ți-au calarificat în totalitate direcția spre care să te îndrepți, îți punem la dispoziție o evaluare gratuită. Testul propus te va ajuta să identifici cea mai bună soluție pentru tine, pentru această perioadă. Vei ști dacă este potrivit pentru tine mai degraba un coach profesionist, un mentor, un consultant, un psihoterapeut sau chiar un trainer.

Fă acest test acum pentru a descoperi la ce soluții poți să apelezi în acest moment.

Ai o întrebare? Suntem aici să te putem ajuta!

Completează formularul de mai jos și echipa noastră îți va răspunde în cel mai scurt timp.

    Accept termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal
    Accept sa primesc mailuri de informare