Cod de Acces
Apăsați pe următorul buton pentru a cumpăra codul de acces
49 leiModelul DISC descrie stilul tău comportamental, care te ajută să te înțelegi pe tine și să îi înțelegi pe ceilalți mult mai profund. Folosind aceste informații din urma testului îți poți reduce conflictele și îți poți îmbunătăți abilitățile de comunicare și lucru în echipă, îți îmbunătățești relațiile cu cei apropiați ție, reducând conflictele și situațiile critice. Și, ce este cel mai important, devii responsabil și mult mai conștient de sine.
Fiecare din noi este unic și preferă un anumit stil comportamental în funcție de situație și de mediu. Oamenii se simt cel mai în largul lor atunci când își pot folosi stilul comportamental preferat. Cu toții însă suntem combinații ale fiecărui stil. Fiecare are caracteristici din toate tendințele comportamentale. De exemplu, nu există nici „dominatorul” nici „conștiinciosul” în stare pură, ci un număr mare de combinații posibile din toate cele patru domenii. Fiecare om este unic. Rezultatul testului te poate ajuta să vezi o tendință generală.
Niciun stil DISC nu este „mai bun” decât oricare altul și cu toții folosim fiecare dintre cele patru stiluri pe măsură ce ne desfășurăm viața de zi cu zi. DISC pur și simplu ne ajută să aflăm care este preferința noastra, care este zona noastră de confort. Cu aceste cunoștințe, putem înțelege tendințele și preferințele noastre fundamentale și ne putem adapta comportamentele pentru a interacționa mai eficient cu ceilalți.
Testul DISC te ajută să-ți îmbunătățești conștientizarea de sine, și înțelegerea preferințelor de communicare. DISC te ajută să îți faci o imagine provizorie despre stilul comportamental dominant al tău și al altor oameni. Odată ce descoperi cum funcționezi tu și cum funcționează oamenii, îți este mai ușor să te adaptezi și să călătorești prin propria ta viață. Răspunde la întrebările:
Pentru conviețuirea și colaborarea cu alți oameni este important să fim conștienți că fiecare om este diferit. De aceea trebuie să fim adaptabili și să învățăm să ne raportăm diferit în relațiile cu angajații și/sau colegii de echipă, clienții, prietenul, partenerul, părinții sau copii.
Nu putem să îi schimbăm pe alții prin acțiuni directe. Dacă însă ne adaptăm comportamentul la nevoile altei persoane, aceasta va reacționa mai bine la comportamentul nostru, pentru că nevoile sale sunt împlinite.
Avem tendința să îi evaluăm pe ceilalți cu un stil comportamental asemănător cu al nostru după calități iar pe cei cu un stil diferit de al nostru, după slăbiciuni. Este important să dezvoltăm o atitudine pozitivă față de alții și să-i evaluăm după calitățile lor. Bucură-te de calități și compensează slăbiciunile lor prin calitățile tale.
Identifică care sunt zonele de conflict dintre tine și ceilalți și evită-le concentrându-te mai degrabă pe ceea ce ai de adaptat la celălalt. Comportamentul nostru provoacă tensiuni la alți oameni prin faptul că facem sau nu facem anumite lucruri într-un anumit mod.
Și…nu uita! Poți să colaborezi cu toate personalitățile, în pofida stilurilor comportamentale diferite dacă ții seama de două condiții:
DISC este un acronim care reprezintă cele patru profiluri principale de personalitate descrise în modelul DISC: (D)ominanță, (I)nfluență, (S)steadiness și (C)știință.
Prof. John G. Geier, specialist în psihologia comportamentală, a implementat în anii 1970, într-un profil de personalitate 20 de tendințe comportamentale incluse în cele patru dimensiuni: DISC. Cele patru stiluri comportamentale fundamentale DISC, dezvoltate de John G. Geier au următoarele caracteristici:
Dominant – Persoanele cu personalități D tind să fie încrezători și să pună accent pe obținerea rezultatelor finale. Au o reacție hotărâtă la mediu, care este perceput ca stil ostil. Au nevoia de a prelua controlul și de a obține rezultate. Acceptă provocările și vor să câștige.
Influent – Persoanele cu personalități I tind să fie mai deschiși și să pună accent pe relații și pe influențarea sau persuaderea altora. Au o reacție hotărâtă la mediu, care este perceput ca prietenos. Simt nevoia de a motiva pe alții, de a se exprima și de a fi auziți. Au nevoia de a-i convinge și influența pe alții.
Stabil – Persoanele cu personalități S tind să fie de încredere și să pună accent pe cooperare și sinceritate. Au o reacție reținută la mediu, care este perceput ca prietenos. Nevoia lor este de stabilitate și armonie. Simt nevoia de a-i sprijini pe alții și de a construi relații stabile.
Conștiincios – Persoanele cu personalități C tind să pună accent pe calitate, acuratețe, expertiză și competență. Au o reacție hotărâtă la mediu, care este perceput ca stil ostil. Simt nevoia de a face totul corect. Vor să evite problemele prin exactitate și precizie.
Să începem!
Cunoașterea propriului stil comportamental preferat te va ajuta să te raportezi mai eficient la tine însuți și la alții printr-o cunoaștere mai bună de sine.
Completează fiecare caracteristică cu cifrele 1, 2, 3, 4 în fiecare din cele zece grupuri de cuvinte.
1- Cel mai puțin
2- Mai puțin
3- Mai mult
4- Cel mai mult
Atenție! La completarea chestionarului încearcă să răspunzi având în minte un anumit mediu (ex. la locul de munca, în afaceri, acasă, cu prietenii, etc.). Nu are importanță dacă este o situație profesională sau personală, important este să decizi pentru un mediu anume.
Coaching online
Apelează la şedinţe de coaching online dacă doreşti o schimbare în viaţa ta. Indiferent dacă te afli în momente de criză, sau, pur şi simplu, simţi că vrei să începi un nou capitol, te vom ajuta şi te vom ghida pentru a lua cele mai bune decizii pentru tine.
Terapie NLP şi coach NLP
Terapia NLP te poate ajuta să înţelegi că modul în care tu vezi lucrurile şi lumea din jur pot influența modul în care acţionezi. Este o terapie foarte eficientă pentru a depăşi anumite blocaje de natură emoţională şi pentru a învăţa cum să mergi mai departe, să găseşti noi soluţii pentru o viaţă mai bună.
Un coach NLP este un antrenor pentru viaţă care te va îndruma obiectiv și profesional de-a lungul unui proces de cunoaştere şi schimbare.
Life coach
Apelează cu încredere la un life coach care te poate ajuta să îţi creşti încrederea şi stima de sine, te va învăța cum să creezi relaţii armonioase cu cei din jur, dar şi cum să îţi atingi scopurile în carieră sau în viaţa personală.